Kwaliteit, snelheid en service

Karat Nederland B.V. is dé totaalleverancier voor de hout-, metaal- en kunststof en aluminium verwerkende industrie. Wij beschikken over een eigen slijperij onder de naam Karat Precisie Slijptechniek. Dit is een ijzersterkte combinatie. De slijperij heeft een modern, hoogwaardig machinepark ter beschikking waar gereedschap en specifieke werkstukken kunnen worden geproduceerd, gemodificeerd en onderhouden (slijpen). Onze ervaring gepaard aan meest innovatieve techniek staat borg voor een optimale kwaliteit en een groot probleemoplossend vermogen. Daarom kan Karat Precisie Slijptechniek ook zeer snel produceren en leveren, ook buiten de normale arbeidsuren.

‘Kunnen we niet’ bestaat niet. Karat biedt altijd een oplossing.

Slijpproces

Voor het scherpslijpen of modificeren van verspanend gereedschap maken wij gebruik van een tweetal CNC-gestuurde Schütte gereedschapslijpmachines. Voor het scherpslijpen van HM-zaagbladen hebben wij een drietal robotgestuurde Vollmer-slijpmachines ter beschikking. Voor het slijpen van metaalzagen gebruiken wij de allernieuwste Loroch CNC-machine.
Daarnaast hebben wij uitgebreide faciliteiten voor:

  • rondslijpen: tot Ø 400 x 1000 mm
  • binnenslijpen: tot Ø 300 x 100 mm
  • vlakslijpen: tot 800 x 400 mm
  • geprofileerd vlakslijpen: tot 300 x 600 mm
  • läppen tot Ø 240 mm en meten in lichtbanden
  • coaten

Karat Precisie Slijptechniek is specialist in ‘hoog-precisie’ läppen en vlak- en rondslijpen. Als vrijwel de enige in de markt bieden wij deze unieke combinatie van services aan.

Landelijke Slijpservice

Karat heeft een landelijk dekkend netwerk om uw gereedschap op te halen en te retourneren. Indien gewenst kan onze servicedienst u wekelijks bezoeken, waarbij wij u tevens snel van advies kunnen voorzien.

Voor onze slijpservice bezorgdienst brengen wij geen kosten in rekening.

Karat Precisie Slijptechniek is een handelsmerk van Karat Holtan B.V.